Vučić u Briselu: Niko ne može da ponižava Srbiju! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić u Briselu: Niko ne može da ponižava Srbiju!

– Ljudi u Srbiji očekuju da naš odgovor bude “ne” po svakom pitanju i da čekamo da se u budućnosti nešto desi što će sve promeniti, a to se neće desiti. Zato nikad nisam bio pristalica zamrznutog konflikta. S druge strane, postoje hiljadu i hiljade laži da ćemo mi da uradimo nešto protiv našeg interesa, a to rade oni koji su ih razorili.

Rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu i dodao:

“Ja mogu da kažem šta će unapred da se desi. Svi najavljuju raspisivanje njihovih izbora za oktobar, njih jedino zanima pobeda na tim njihovim izborima i ponašaće se kao da dijalog nije ni postojao. Tražiće da to budu razgovori, kako oni kažu, dve ravnopravne strane, kao da smo različite države, što je nemoguće.”

Govoreći o nestalim osobama, Vučić kaže da želi da uđe u detalje razgovora o tom pitanju.

  • Pre više godina smo ustanovili da je negde oko 3.000 nestalih lica, u međuvremenu smo pronašli 1.633 osoba. To je civilazicijsko pitanje prema žrtvama i porodicama – rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je podsetio da danas obeležavamo godišnjicu herojske borbe na Košarama.

– I jedni i drugi smo mnogo dece u kovčezima odnosili. Danas obeležavamo i herojsku borbu na Košarama i ljude koji su herojski čuvali onaj granični kamen SR Jugoslavije, Republike Srbije. Važno nam je da čuvamo živote ljudi, ako neko misli da može da ponižava Srbiju i da progone Srbe sa vekovnih ognjišta, rekao sam više puta da se “Oluja” i “Bljesak” neće ponoviti – izjavio je Vučić.

Predsednik je izjavio da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima problema sa električnom energijom.

  • Za nas je važno da brinemo o našem narodu. Imamo velike probleme vezane za energetiku. Valač je najveći problem. Valač se nalazi u srcu severnog dela Kosova i Metohije. Valač je u svakom smislu srce sistema severnog dela Kosova i Metohije i to bi izazvalo strahovitu reakciju našeg naroda – rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik kaže da Priština ne želi da formira ZSO, već da samo očekuju da on prizna nezavisnost lažne države. Vučić ističe da se to neće desiti.

  • Kad neko mašta da ima državu, a nema je, on mora na svaki način to da naglašava. Ako može neki pečat više, ako mogu da pokažu: “Mnogo smo jaki, mnogo smo silni”. Mnogo su jaki jer smo mi imali nesposobnu vlast koja je ćutala i napravila prelaze na Jarinju 2011. godine. Pa, dobro. Neka se sile. Time ne rešavate ništa – kaže Vučić.

Predsednik je rekao da na Kosovu i Metohiji situacija nije ružičasta i da nema mnogo Srba na Kosovu i Metohiji, te da taj broj neće biti mnogo veći. On je naglasio da takve izjave ne predstavljaju određeno “pripremanje javnosti” za neke poteze.

  • Ne postoji takva sila koja može da nas primora da uradimo nešto protiv naših vitalnih interesa – rekao je Vučić.

(Kurir)

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Aljasku

M.

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Ostavite komentar