Vučić: Tražiće od nas de fakto ili de jure priznavanje Kosova - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Tražiće od nas de fakto ili de jure priznavanje Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslije ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem da ga ubace u UN.

Vučić je kazao da, ipak, prvo treba sačekati i vidjeti kakvu će Priština odluku po pitanju taksi donijeti i da li će zahtjevati reciprocitet, ali da nema sumnje da će uslijediti pritisak na Srbiju.

Na pitanje šta bi podrazumijevao Ahtisarijev plan plus plus i da li će pitati narod šta misli o tome, predsjednik kaže da će svakako narod biti pitan,

“Daće oni i više (od Ahtisarijevog plana), ali će tražiti de fakto ili de juro priznavanje Kosova od Srbije. Cilj je da ubace Kosovo u UN”, kazao je Vučić da je to ono što možemo da očekujemo u narednom periodu.

Vučić dodaje da je samo pitanje trenutka kada će to tražiti od Srbije, da li za tri ili šest mjeseci ili za godinu dana, ali da će se to svakako dogoditi i da će onda biti strahoviti pritisci na našu zemlju.

tanjug

Danas objavljeno

Pretresi u više gradova zbog slučaja “Memić”, navodno i u kući Alise Mutap

M.

Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak

M.

BiH i dalje nije na EU listi sigurnih zemalja

M.

Ostavite komentar