10. Jula 2020.

Vučić: Težak razgovor na samitu, maksimalistički zahtjevi Prištine

Big Portal

“Verujem da će Nemačka i Francuska izaći sa svojim zajedničkim, predsedničkim saopštenjem, pošto je bilo stvari oko kojih nismo imali isto viđenje”, rekao je Vučić novinarima u Parizu.

On je istakao da je albanska strana izašla sa svojim zahtjevima, koje je nazvao “spiskom lijepih želja”, pošto Srbija ne prihvata nikakve ultimatume i naređenja, te predočio novinarima šta je to što Priština traži.

“To su očuvanje teritorijalnog integriteta Kosova, očuvanje Ustava i ustavne organizacije Kosova, trajno uzajamno priznanje, a ne model dve Nemačke, članstvo u UN i da druge evropske zemlje priznaju Kosovo. A, tek onda će da se bave pitanjem nestalih i ratne štete”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je na to poručio da je svaki razgovor potpuno besmislen ako su ti zahtjevi smisao svega.

“Spremni smo da razgovaramo o svim koracima koji bi popravili odnose naroda, protok ljudi, robe, kapitala, ali da ne prihvatamo ultumatume. To nije moguće i realno”, rekao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost Merkelovoj i Makronu na organizaciji samita i trudu i naporu da dovedu dvije strane za sto i pokaažu posvećenost rješavanju problema.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare