Vučić: "Sviđalo vam se ili ne, to je politika Srbije" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: “Sviđalo vam se ili ne, to je politika Srbije”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za Jutjub kanal Sovovjev lajv u intervjuu ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu.

Vučić je rekao da je Srbija zaista na evropskom putu, ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Vučić je u intervjuu objavljenom uoči njegovog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao da iz Evrope razni politički subjekti dele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspesima Srbije.

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju. “Ja sam se tada prosto nasmejao i nastavio da radim svoj posao”, ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putum, ali da nikada neće pokvariti osnose sa Rusijom.

“Mi ćemo ceniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije”, istakao je Vučić.

Ukazao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom, ali da je Moskva uvek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma ceni predsednika Putina.

“Kad sam insistirao na nekim stvarima gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmehivao, ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda”, rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o pretnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nema šta da zamrznu da nema nikakvu imovinu, ni jedan dolar, niti evro u inostranstvu.

“Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju”, naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u celosti uoči posete predsednika Vučića Rusiji, koja je planirana za 24. i 25. novembar, a u ranije objavljenim delovima intervjua predsednik Srbije je govorio o predstojećoj poseti Rusiji i susretu sa predsednikm Putinom i o tome da je gas pitanje svih pitanje u Srbiji.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar