10. Oktobra 2022.

Vučić strahuje od diverzije gasovoda kroz Srbiju

Big Portal
  • Niko u medijima nije primetio, a piše da je predsednik Putin danas rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i da spreči dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam šta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane , TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na naše rezerve koje su najveće u istoriji – rekao je Vučić novinarima posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i gasa ostali šest meseci.

Kako je podsetio, samo Beograd troši tri miliona kubnih metara gasa, a na dnevnom nivou dolazi sest miliona kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od ruske strane o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se naš gasovod dodatno zaštiti celom dužinom.

  • Razgovarao sam sa BIA, razgovaraću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim dešavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono sto možemo mi ćemo da uradimo -rekao je Vučić uz poruku da nam sledi kao što je i najavljivao velika borba.

(Blic Foto: Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare