Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija ne meša u odluku Severne Makedonije da uđe u NATO.

Isto tako, dodao je da Srbija ne dozvoljava nikom da se meša u unutrašnje stvari Srbije, a odluka Skoplja nema nikakve veze sa bilateralnim odnosima dve zemlje.

“U unutrašnje stvari Severne Makedonije se ne mešamo. Odluka njihovih građana je da idu u NATO, to je njihov izbor. Kao što ne dozvoljavamo nikome da se meša u naše odluke”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako vidi ulazak Severne Makedonije u NATO i hoće li to uticati na odnose dve zemlje, s obzirom na bliskost Srbije i Rusije.

Vučić je poručio da je Srbija vojno neutralna i da neće u NATO, kao i da te odluke nemaju veze sa bilateralnim odnosima Srbije i Severne Makedonije.

“Vi budite u NATO, mi nećemo, imamo bolne uspomene iz 1999. godine. Mi hoćemo dobre odnose i sa NATO-om i sa svima drugima”, poručio je predsednik Srbije i dodao da su kod njega svi odgovori jasni i precizni.

Zato, istakao je, Srbija mora da snaži svoju armiju, kako bismo mogli da čuvamo naše nebo, zemlju i građane.

“A ne vidim nijednu prepreku ubrzanom razvoju prijateljstva Beograda i Skoplja i moja poruka makedonskim građanima je bila više nego jasna”, zaključio je Vučić.

Danas objavljeno

Jedna osoba uhapšena zbog sumnje na silovanje u Semizovcu

M.

Boing prinudno sletio u Sibiru, kapetan doživio moždani udar

M.

Banjaluka: Motorista (24) udario u stablo u dvorištu porodične kuće, zadobio teške povrede

M.

Ostavite komentar