Vučić: Srbija od EU dobila 11 miliona evra za upravljanje migracijama - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija od EU dobila 11 miliona evra za upravljanje migracijama

Srbiji je dodijeljeno 11 miliona evra podrške EU za upravljanje migracijama, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je nakon sastanka sa evropskim komesarom za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson i potpisivanja Ugovora o podršci, rekao da u Srbiji trenutno ima 3.977 ljudi u prihvatnim centrima za migrante, trostruko manje nego što je bilo u nekim periodima, kao i da su svi vakcinisani protiv virusa korona.

– Mi smo spremni da razgovaramo o svim našim obavezama u sprečavanju ilegalnih migracija, ali civilizovano i pokazivanjem solidarnosti prema onima koji traže bolji život. Mi moramo da pomognemo tim ljudima i naša je obaveza da ih tretiramo kao ljude i da brinemo o njima – rekao je Vučić.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o brojnim temama, a kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala, Srbija mora da uradi još mnogo toga, ali da odluka o tome kada će biti nagrađena, nije na Beogradu.

Johansonova je istakla da cijeni što je Srbija potpisala ugovor koji je dio šire podrške EU, da su migranti tretirani u Srbiji na dostojan način i čestitala na vakcinisanju migranata.

Ugovor o podršci EU u upravljanju migracijama – drugoj fazi za unapređenje prihvatnih kapaciteta, usluga zaštite i pristupa obrazovanju, potpisali su ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i predstavnik Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji Lidija Marković.

TANJUG

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar