17. Juna 2021.

Vučić: Srbija od EU dobila 11 miliona evra za upravljanje migracijama

Big Portal

Vučić je nakon sastanka sa evropskim komesarom za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson i potpisivanja Ugovora o podršci, rekao da u Srbiji trenutno ima 3.977 ljudi u prihvatnim centrima za migrante, trostruko manje nego što je bilo u nekim periodima, kao i da su svi vakcinisani protiv virusa korona.

– Mi smo spremni da razgovaramo o svim našim obavezama u sprečavanju ilegalnih migracija, ali civilizovano i pokazivanjem solidarnosti prema onima koji traže bolji život. Mi moramo da pomognemo tim ljudima i naša je obaveza da ih tretiramo kao ljude i da brinemo o njima – rekao je Vučić.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o brojnim temama, a kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala, Srbija mora da uradi još mnogo toga, ali da odluka o tome kada će biti nagrađena, nije na Beogradu.

Johansonova je istakla da cijeni što je Srbija potpisala ugovor koji je dio šire podrške EU, da su migranti tretirani u Srbiji na dostojan način i čestitala na vakcinisanju migranata.

Ugovor o podršci EU u upravljanju migracijama – drugoj fazi za unapređenje prihvatnih kapaciteta, usluga zaštite i pristupa obrazovanju, potpisali su ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i predstavnik Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji Lidija Marković.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare