Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

“Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gde god može, a naša politika je definisana zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u Bugarskoj.

“Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom, potrebno da se rukovodstvo rukovodi zdravim razumom i da u najvećoj krizi spase svoju zemlju”, dodao je on.

Komentarisao i naslovnicu hrvatskog medija gdje je predstavljen kao Hitler.

O napadima iz Hrvatske, Vučić kaže da nema s tim problem i da je to sloboda medija, kao i da je svojevremeno bilo napada medija na Angelu Merkel.

“Zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali, o tome govore sa onima koji su se protiv njega borili od prvog dana”, rekao je Vučić.

Vučić ističe da je ključno da prežive kompanije u Srbiji, a potom je govorio o geopolitičkoj situaciji, i istakao da bi rusko pripajanje četiri ukrajinske oblasti moglo imati teške posljedice po Srbiju.

“Osim što postoji navijački diskurs u našoj zemlji gde 80 ljudi navija za Rusiju, a ostali za Ukrajinu. I jedni i drugi kažu da se srpski interesi štite podržavanjem nekih drugih. To je laž, srpski interesi se štite samo ako brinete o Srbiji, a ne o nekom drugom. To ne možete da izmenite, i ja neću da se dodvoravam nikome. Strasti su suviše jake kod nas, i emocije ne možete da pobedite. Potrebno je da se rukovodstvo ne vodi emocijama nego razumom”, kaže Vučić.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar