Vučić: Srbija je voz koji može i želi da ide u budućnost - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija je voz koji može i želi da ide u budućnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kraljevu da se Srbi nikada neće odreći svoga imena, ali da su se okrenuli budućnosti i napretku. Vučić je istakao da bi srpski narod trebalo da izvuče pouke za budućnost iz svih dosadašnjih Vidovdana. Danas Vidovdan dočekujemo radeći i gradeći auto-puteve, fabrike,…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kraljevu da se Srbi nikada neće odreći svoga imena, ali da su se okrenuli budućnosti i napretku.

Vučić je istakao da bi srpski narod trebalo da izvuče pouke za budućnost iz svih dosadašnjih Vidovdana.

  • Danas Vidovdan dočekujemo radeći i gradeći auto-puteve, fabrike, mostove, aerodrome… ali nikada se nećemo odreći našeg imena i prezimena. Moramo da idemo u korak sa svijetom, ali nećemo se odreći svoje slavne istorije. Naša djeca moraju znati šta se dogodilo u Јasenovcu, Јadovnu, Pribilovcima – rekao je Vučić.

On je istakao da Srbi nemaju potrebu za kukanjem, jer stvaraju svoju sudbinu.

  • Prestali smo da budemo narod koji kuka, okrenuli smo se budućnosti. Ne tražimo da nam pomogne bilo ko, već pomažemo sami sebi. Prestali smo da sumnjamo u sebe i Srbiju, prestali smo da budemo “lažna” opasnost za sve oko nas. Ne pada nam napamet da bilo koga ugrožavamo. Ne trebaju nam politički poeni na grbači našeg naroda. Želimo da sačuvamo mir – poručio je predsjednik Srbije.

On je rekao da ekonomski napredak Srbije, ali i snaga srpskih oružanih snaga, mnogo više od busanja u prsa govori da su Srbi spremni da sačuvaju i zaštite svoju zemlju i narod.

Više niko Srbe neće moći proganjati i ubijati. Srbija je voz koji može i želi da ide u budućnost. Taj put jeste dugačak, ali već smo u toj lokomotivi i do cilja ćemo stići – poručio je predsjednik Srbije.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Zemlja se otvorila i progutala auto

M.

Kubanci na referendumu odobrili gej brakove

M.

Srbija spremila žestok odgovor Briselu

M.

1 Komentar

hahaha 28 Juna, 2019 at 7:37 pm

Kako vucic usavrsava taj voz, to mi tutnjalo neslucenim brzinama, pa po onoj ciganjskoj , da nije nas cigana da malo prikocimo sve bi to otislo u tri PM.

Odgovori

Ostavite komentar