Vučić: Srbija je i zemlja Bošnjaka koliko i drugih građana - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija je i zemlja Bošnjaka koliko i drugih građana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Bošnjacima da je Srbija njihova zemlja koliko i njegova i bilo kog građanina Srbina ili Mađara, Rumuna i bilo koje druge nacionalnosti.

Vučić je u razgovoru sa mještanima Sjenice poručio Bošnjacima da treba da se osjećaju jednako sa ostalim građanima Srbije.

“Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mestu”, poručio je Vučić, nakon čega je dobio veliki aplauz.

Vučić je poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu djela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju priče.

On je rekao da je njegov prijedlog predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i lideru SDA u BiH Bakiru Izetbegoviću bio da se uradi auto-put od Kotromana do Sarajeva u dužini oko 100 kilometara, pošto zna koliko građani u tom dijelu Srbije vole da idu u Sarajevo, kako bi mogli da stignu za svega dva i po sata.

Fadil Nikšić iz Kladnice poručio je Vučiću da je Sjenica i njegov grad.

“Došli ste ovde kao predsednik posle 100 godina da obiđete Sjenicu i uradili ste za dve godine 100 kilometara modernog asfalta na Pešteru i hvala vam na tome. Uradili ste više krupnih projekata nego svi predsednici, od kralja do sada. To svi ovde potvrđuju”, poručio je Nikšić.

On je zahvalio Vučiću i što je, kako je rekao, poštovao muftiju Muarema Zukorlića i sarađivao sa njim na časnim osnovama.

“I naš muftija je ostavio bošnjačkom narodu da je i nama država Srbija i mi ćemo to poštovati. Uvaženi predsedniče, da poštujete svoje Bošnjake, koji će se odužiti na svaki način našoj Republici Srbiji”, poručio je Nikšić.

Danas objavljeno

Stogodišnjak, bivši čuvar logora, osuđen na pet godina zatvora

M.

Vučić razgovarao sa ambasadorom SAD-a Hilom

M.

Mladić u Požegi skinuo srpsku zastavu

M.

Ostavite komentar