31. Maja 2022.

Vučić: Srbija će uvijek biti uz Republiku Srpsku i pomagati je, naš cilj je poštovanje Dejtona!

Big Portal

“Vrata Beograda i kapije biće uvijek otvorena za dobar razgovor sa Zagrebom, isto očekujem i sa Sarajevom. Moraju da znaju da ćemo uvijek štititi interese i uvijek ćemo tražiti da nema mijenjanja Dejtonskog sporazuma, da ćemo biti uz Republiku Srpsku i razvijati dalje odnose. Da ćemo pomagati Republici Srpskoj i toga se ne stidimo”, rekao je Vučić i dodao:

“Za nas je važno što smo postigli u prethodnom periodu. Sa Mađarskom imamo najbolje, istorijski najbliže odnose. Imamo dobre odnose sa Rumunijom, Bugarskom, Grčkom, Turskom. Za inicijativu Otvoreni Balkan ću se posebno boriti. Posebno hvala SPC i patrijarhu Porfiriju na odlukama i doprineo bratstvu sa makedonskim narodom. To je velika stvar koju smo napravili. Sa Albanijom su nam sve bolji odnosi. Moraćemo pažnje da posvetimo u odnosima sa Zagrebom, Hrvatskom, da ni na šta iz prošlosti ne gledamo na isti način. Da pokušamo da pronađemo iste dvoglede za budućnost.”

Vučić je istakao da je važno da sa Bošnjacima, uprkos razlikama da gradimo dobre i prijateljske odnose. To moramo da radimo i zbog velikog broja Bošnjaka koji žive u našoj zemlji.

Naglasio je i da će Srbija čuvati svoju vojnu neutralnost.

“Prioriteti mog drugog mandata glase: Mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad. Srbija je proizvod naših misli, snova i dijela, naš ideal, naš cilj, svijest, znanje o tome gdje smo”, rekao je Vučić na početku obraćanja.

(BN Foto:Kurir)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare