Vučić: Srbija će uvek biti uz svoj narod u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija će uvek biti uz svoj narod u Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s potpredsednikom NSD i poslanikom opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta Slavenom Radunovićem i kazao da Srbija sa zabrinutošću gleda na sve teži položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopšteno je iz DF-a.

Predsednik Vučić je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog hapšenja poslanika i lidera Demokratskog fronta, koji su i predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

On je, međutim, izrazio nadu da će sva sporna pitanja moći da se reše dijalogom, i istakao da će Srbija uvek biti uz svoj narod u Crnoj Gori.

Radunović je Vučića upoznao s najnovijim primerima progona DF-a nakon hapšenja svih 17 poslanika, što je, kako je naveo, nezabeležen slučaj u Evropi, i pošto je, bez ikakvog razloga, potpuno neustavno, određen pritvor Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću, koji su počeli štrajk glađu.

Radunović je kazao da je DF i do sada pokazao da je spreman na sva iskušenja i da se neće predati u borbi za slobodnu Crnu Goru i da će nastaviti da pruža otpor režimskim namerama da otimaju imovinu i hramove SPC-a, navedeno je u saopštenju DF-a.

TANJUG

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar