Vučić: Srbi i Hrvati će morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju kako bi opstali u budućnosti - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbi i Hrvati će morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju kako bi opstali u budućnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da Srbija sa Hrvatskom, uprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego što su bili prije i poručio da će i Srbi i Hrvati morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju kako bi opstali u budućnosti.

– Stvarno mislim da će u u budućnosti, uprkos činjenici da su Hrvati najmanje popularni u Srbiji, a Srbi u Hrvatskoj, da će Srbi i Hrvati morati da budu, ne u istoj državi, već da će morati da budu zajedno i da se zajednički surpostavlaju različitim problemima koji će dolaziti spolja ako žele da opstanu – rekao je Vučić.

Kako je rekao, svi zajedno ćemo morati da se odgovornije ponašamo ukoliko želimo da opastanemo.

Hrvatska književnica Vedrana Rudan zapitala je prethodno Vučića, u emisiji Hit tvit na Pinku, zašto se ne bi nakon 30 godina stavio “krst” na taj “odvratni rat i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje?”.

– Mislim da je problem u političarima, a ne u običnim ljudima…Jeste li vi mirotvorac, a oni divljaci koji ne daju? – zapitala je Rudan predsjednika Srbije.

Vučić je rekao da to ne može da se dogodi još, zato što Hrvati “obično traže od nas da se posipamo pepelom, da se izvinjavamo i da se nikada ne sjetimo Jasenovca”.
– A, ovdje govore samo o onome što bismo samo mi željeli da čuejmo i to tako ide – dodao je Vučić.

Rudan je pitala da li misli da se u Srbiji “izvlači” Jasenovac, pa ove jame i one jame i da li možemo prestati sa tim zbog djece?

Vučić je odgovorio:

“Ako bi neko bio u stanju da prestane sa tim, mi bi bili spremni da kazemo “u redu je da prestanemo”. Prihvatam da prestanem odmah, samo da nam sutra ne kažu kako su u domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali, oni neće da prekinu. Oni (u Hrvatskoj) će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora da prizna”.

Rudan je, takođe, prethodno pitala Vučića zasto se kao predsjednik najveće zemlje na Balkanu više ne posveti miru i da li zaista misli da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju, odnosno – zašto se Srbija naoružava i ko je može napasti.

– Ne misilim da je to realno (da Hrvatska napadne Srbiju), ne svakako u ovom trenutku, ne ni u budućnosti – rekao je Vučić i zapitao Rudan da li neko misli da Srbija treba da bude bez vojske.

TANJUG

Danas objavljeno

Bjeloruska policija uhapsila oko 100 demonstranata na prvom ovogodišnjem protestu

M.

Strah od novog soja virusa zatvara granice; “Balkan kao Titanik”

M.

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

M.

Ostavite komentar