Vučić: Srbi i Bošnjaci da čuvaju najbolje odnose i brinu jedni o drugima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbi i Bošnjaci da čuvaju najbolje odnose i brinu jedni o drugima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posjete Prijepolju zamolio mještane Srbe i Bošnjake da čuvaju najbolje međusobne odnose i da brinu jedni o drugima.

Nama je potreban ne samo mir i stabilnost, što imamo, hoću da budu najbolji i najbliži odnosi jednih sa drugima i da brinemo jedni o drugima Srbi o Bošnjacima i Bošnjaci o Srbima – istakao je Vučić u obraćanju mještanima.

On je rekao da će za sve četiri opštine u ovoj regiji – Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu, biti obezbijeđen gasovod, kao i da će biti uloženo u zdravstvo, kanalizaciju, gradiće se lokalne saobraćajnice, dok će u Priboju danas biti otvorena jedna njemačka fabrika.

Vučić je naveo da će država izgraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gdje će proći dionica auto-puta Požega-Boljare ka granici sa Crnom Gorom, te podsjetio da će taj dio Srbije biti povezan auto-putem do Kotromana.

– Neće investitori da dođu tamo gde nema brze saobraćajnice i auto-puta. Gasovod je nama strateški važan zbog investitora, stanovništva, ali i čistijeg vazduha. Važan je za dolazak fabrika koje neće doći ako ne vide da će gasovod biti izgrađen – istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je u Prijepolju razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, kao i sa mještanima Srbima i Bošnjacima, koji su mu iznijeli probleme sa kojima se suočavaju od infrastrukture, pa do životnih pitanja.

Predsjednik Srbije će posjetiti i Priboj, gdje je predviđeno otvaranje hotela “Terme 36.6”, a zatim fabrike AFT.

Nekadašnji hotel “Priboj”, koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, a kasnije poznat pod imenom hotel “Bic”, od danas potpuno renoviran nosi naziv “Terme 36.6”.

AFT je njemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju, a koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.

Danas objavljeno

Nesvakidašnji „trejd“ obavljen: Britni Grajner je slobodna

Vanja A

Kremlj: To je naše, zauzećemo

M.

Granatirana Rusija

M.

Ostavite komentar