3. Novembra 2022.

Vučić: Šokiran sam, čeka nas pakao

Big Portal

On je nakon vojne vežbe na Psuljanskim livadama, upitan da prokomentariše vest da je propao pokušaj Prištine da se na dnevni red stavi zahtev za članstvo u Savet Evrope rekao da to “nije loša taktička vest”, ali da ga mnogo više brine izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku u vezi preregistracije vozila sa srpskim tablicama.

“Mene mnogo više brinu izjave Borelja i nekih drugih ljudi, šokiran sam njihovim izjavama, ja ću da sačekam da prođe i Lajčakova poseta, može se desiti da neke svoje posete inostranstvu koje su ranije planirane i važne otkražem zbog situacije u zemlji”, rekao je Vučić ali nije precizirao ni o kojim izjavama, ni o kojim posetama je reč.

Predsednik Srbije je najavio i da će se u subotu, nedelju, ili u ponedeljak obratiti građanima Srbije i upoznati ih, kako je naveo, “sa pritiscima i licemerjem sa kojima se suočava”, kao i sa odlukama u vezi sa najvažnijim pitanjima.

On je nakon vojne vežbe na Psuljanskim livadama rekao da Srbiju čeka “paklena zima ali da se država dobro pripremila”.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je ranije danas da su “remetilačke radnje, kao što je paljenje automobila, neprihvatljive. “Sporazumi u dijalogu moraju da se poštuju. Pozivam sve da deluju uzdržano”, napisao je Borelj u objavi na društvenoj mreži Tviter.

https://www.instagram.com/p/Ckf6AFVKw8J/?utm_source=ig_web_copy_link

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare