9. Septembra 2022.

Vučić: Sinoć sam upozorio, pazite s čim dolazite u Beograd. To nećemo tolerisati

Big Portal

Upitan da prokomentariše izjave da severom KiM ne gospodari Srbija već Priština, Aleksandar Vučić kaže da je on mislio da se stvari u međunarodnom poretku zasnivaju na poštovanju normi, potpisanih dokumenata. “Sada sam shvatio da se zasnivaju na nečijoj želji da gospodari nad nekim i nečim”, dodao je.

To je, prema njegovim rečima, potvrdila Priština, izjavama da će da gospodare celim Kosovom.

“Ja sam mislio da će da kaže nešto o Briselskom sporazumu, Rezoluciji 1244, a on priča o gospodarenju. Znate, gospodara je mnogo bilo, uvek, nad našim narodom, ali malo ih se zadržalo. A koliko će ovi da se zadrže, to ćemo da vidimo”, istakao je Vučić.

“Mi nećemo da se pozivamo na gospodarenje, pozivaćemo se na međunarodno pravo i povelju UN, Rezoluciju 1244 i podržaćemo naš narod. I to je moj odgovor”, podvukao je Vučić i napomenuo da je dobro da “oni svojom bahatošću pokazuju šta stvarno misle o našem narodu”.

“Sinoć sam upozorio predstavnike međunarodne zajednice i pregovarače i pitao – s čim dolazite u Beograd, jer to nećemo više tolerisati. Mi smo rekli da se međunarodne forme moraju poštovati”, zaključio je Vučić i najavio da će o tome biti reči i sutra, za kada je zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednist.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare