23. Oktobra 2022.

Vučić saopštio sastav nove Vlade Srbije

Big Portal

“Predsedništvo je prihvatilo predlog Ane Brnabić o sastavu novog kabineta “, rekao je Vučić.

“Čak 45 odsto su žene. Rekao sam vam da se nadam da naša stranka nikada neće postati neka od onih žutih stranaka, koje su postale biznis političke odganizacije”, dodao je on.

On je doveo da je ponosan na neke od članova vlade, ali i na druge koji neće biti u novom sastavu. Posebno je naglasio važnost funkcije Marka Đurića.

“Biće pritisci po pitanju spoljne politike. Niko ne želi da razume našu poziciju, a žašto? Čim bi je neko razumeo to znači da naša pozicija nije dobra. Imamo podelu u Srbiji. Samostalno donosimo odluke, bez spoljnih faktora i bez tajkuna koji nikada neće odlučivati o budućnosti Srbije. Svi ti pritisci biće samo teži. Mi kod jednog dela Međumaodne zajednica budimo nečistu savest zbog svega što su nam uradili i oni će gledati da tu svoju nečistu savest operu kroz dogovor Beograda i Prištine. Ne može dogovor da bude vi Srbi ćete izgubiti sve. Niste više u mogućnosti da nas ponižavate kao što ste nas ponižavali decenijama. Suština naše politike je slobodna, nezavisna Srbija. Nekada ćemo donositi odluke koje bole, ali uvek ćemo ih sami donositi”, naglasio je Vučić.

“Neću napuštati stranku, neću ići nigde”, rekao je Vučić i skrenuo pažnju da će ostati uz sve članove SNS-a.

“Važno je da prođemo kroz ovu zimu i da sačuvamo Srbiju i hoću da budemo zapamćeni po tome što smo sačuvali mir”, završio.

“Ana Brnabić je na sednici predsedništva pročitala imena. Postoji još nekoliko nedoumica i to će do večeras ili sutra biti završeno. Ima ljudi i koji nisu iz stranke.Sada ćete čuti sastav. Predlog je da predsednica vlade bude Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, potpredsednik vlade i min finansija SIniša Mali”, pročitao je Vučić.

U novoj vladi ministri će biti Goran Vesić (građevinarstvo), Bratislav Gašić (MUP), Irena Vujović, Nikola Selaković, Danica Grujičić, Darija Kisić, Maja Gojković…

“Jedino kod nas ima žena i jedino smo ih mi predložili, ali smo napravili da će u vladi biti preko 45 odsto žena. Ja sam ponosan na tu činjenicu. Biće mnogo udara i na vladu, pa ću pokušati da budem gromobran koliko je to moguće, meni ništa ne mogu ionako mi je poslednji mandat. Boriću se da sačuvamo KiM i Srbiju netaknutom i da ona napreduje. Ja vladi želim mnogo uspeha i želim vam da radite vredno”, završio je Vučić.

(B92)

BN.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare