Vučić sa Sijartom: Za još bližu saradnju u enrgetici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić sa Sijartom: Za još bližu saradnju u enrgetici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o regionalnoj situaciji i istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblastima energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.

  • Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdijevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dvije zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske – naveo je Vučić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

Vučić navodi i da je u razgovoru sa velikim prijateljem Srbije ponovio iskreno i trajno opredijeljenje naše zemlje da unapređuje odnose sa Mađarskom, koji su sada na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateralnu saradnju.

  • Zahvalio sam ministru Peteru Sijartu i premijeru Viktoru Orbanu na doslljednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvijek i na svakom mjestu – zaključio je Vučić.

Vučić je objavio i fotografije susreta.

Sijarto danas boravi u Beogradu gdje sa ministrom finansija Sinišom Malim treba da potpiše Memorandum o razumijevanju o nastavku saradnje u oblasti energetike.

Danas objavljeno

Srpska i Federacija BiH ograničavaju kamatne stope

Vanja A

Vučić: Obraćam se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

Vanja A

“Napali su”

M.

Ostavite komentar