Vučić sa Čavušogluom: Pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić sa Čavušogluom: Pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o važnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje.

Sagovornici su se saglasili da izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske.

Predsednik Vučić je posebno istakao lični doprinos predsednika Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze između naše dve zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati rad ovog Komiteta u predstojećem periodu.

“Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim delovima Srbije”, naglasio je predsednik Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.

Ministar Čavušoglu je preneo pozdrave predsednika Erdogana uputio poziv predsedniku Vučiću da poseti Tursku, kako bi bila održana nova sednica Visokog saveta za saradnju.

Sagovornici su se saglasili da u odnosima dve zemlje postoji veliki prostor za unapređenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

RTS

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar