Vučić: Prvo ukidanje taksi, pa ubrzanje razgovora - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Prvo ukidanje taksi, pa ubrzanje razgovora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je danas entuzijazam zvaničnika SAD Ričarada Grenela da ubrza nastavak dijaloga Beograda i Prištine i još jednom ukazao da je za taj korak neophodno ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije.

Vučić je, uoči dolaska u Beograd Grenela, koji je specijalni predstavnik predsjednika SAD za razgovore Beograda i Prištine, rekao da taj proces ne ide lako, te da će sa njim razgovarati o svemu, pa i o ekonomiji.

“Besmisleno je govoriti o avio-saobraćaju (između Beograda i Prištine), a da ne možete da prevozite robu”, izjavio je za TV “Pink” Vučić, koji će danas u Jerusalimu prisustvovati obilježavanju 75 godina od oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Vučić je poručio da je za Beograd važno svako poboljšanje situacije u odnosima sa Prištinom, te podsjetio da je nedavno razgovarao i sa američkim savjetnikom za bezbjednost Ričardom O`Brajenom, koji je, kao i Grenel, pokazao veliku energiju.

On je naveo da je u Jerusalimu razgovarao sa brojnim evropskim zvaničnicima, uključujući i predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, koji bi trebalo da u februaru okupi lidere zapadnog Balkana.

RTS je prenio da je Grenel zatražio od Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije, kako bi bio napravljen pomak u dijalogu.

Grenel se sinoć sastao sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem u Prištini, nakon čega je poručio da će biti usredsređen na ekonomski napredak.

“Moramo napraviti napredak – što uključuje i ukidanje taksa”, napisao je Grenel na Twitteru nakon sastanka sa Tačijem.

Danas objavljeno

Sadik Ahmetović otkupio zatvorsku kaznu za 18.000 KM

M.

Srbija donirala Mostaru briseve za testiranje na virus

M.

Penzije u Srpskoj veće za četiri odsto

M.

Ostavite komentar