11. Augusta 2022.

Vučić: Priština hoće da napadne sjever KiM, priprema se likvidacija Srba

Big Portal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je skeptičan u vezi sa rezultatima sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu 18. avgusta, ali da polaže nade u sastanak i racionalno ponašanje Prištine i da ide tamo da pronađe rešenje.

“Nadam se da će ih njihovi ilegalni roditelji naterati na to”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić ističe da Zajednica srpskih opština (ZSO) ne može da bude nevladina organizacija.

“Zašto smo upšte pregovarali i razgovarali ako ZSO mora da bude u skladu sa kosovskim ustavom, onda je to pravo i mogućnost za svakoga – Egipćane, Rome ili Hrvate. Šta to nas briga šta piše u njihovom ustavu, koji ne priznajemo? Pa mi mislimo da mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije – i šta ćemo sad? Mislite da napravimo nevladinu organizaciju da imaju pravo da prodaju žvake i skupljaju gumice pred početak nastave 1. septembra? Pa, ne može”, poručio je Vučić.

Upitao je i čemu u tom slučaju služi Briselski sporazum.

“Moja poruka Kvinti pre svega – idemo u dobroj veri, želimo da razgovaramo o svemu. Vi na silu možete sve, ali samo na silu. Da nas naterate da se odreknemo svojih prava, da sami učestvujemo u uništavanju svoje zemlje i potpisanih sporazuma – nemojte ni da pokušavate ni da sanjate”, rekao je Vučić.

“Priština je hoće da napadne sever Kosova i Metohije”
Vučić tvrdi da Priština, koristi situaciju u Ukrajini, da bi vodila kampanju protiv Srbije, i da su laži da Srbija želi da napadne bilo koga, već upravo suprotno.

Priština je, ističe, ta koja hoće da napadne sever Kosova i Metohije, i priprema likvidaciju Srba, pod plaštom borme protiv kriminala, zbog čega ih je upozorio da to nikako ne čine.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da Beograd vodi agresivnu politiku, uz optužbe da Beograd može da izazove sukob, Vučić je rekao da je to pomalo i smešno.

Kaže da je”na hiljade i hiljade” laži objavljeno u svetskim medijima – kako Srbija negde nekoga napada.

Vučić je naglasio da, zapravo, Priština želi da prikrije nameru, a zapravo želi da kaže da hoće da napadnu sever Kosmeta.

“Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na severu. Otvoreno to kažem. Upozoravam ih da to ne čine, pod plaštom bore protiv kriminala. Nemojte da ubijate ljude. Mi da ubijamo nikoga nećemo. Potrebni su nam mir i stabilnost”, poručio je Vučić.

Podsetio je da se govorilo da će Srbija da vodi i rat u Bosni i Hercegovini, što se, ističe, ispostavilo kao netačno.

“Lagali su narod, i tako stalno. Oni pokušavaju da iskoriste situaciju u Ukrajini, da bi vodili kampanju protiv Srbije. To rade već 170 dana i nastaviće da rade”, rekao je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare