Vučić predstavio tri glavna cilja za narednu godinu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić predstavio tri glavna cilja za narednu godinu

Predsjednik Srbije izjavio je da je prioritetni interes Srbije da uprkos teškim prilikama sačuvamo mir, stabilnost u regionu i vitalne nacionalne interese.

“Imajući u vidu međunarodne i regionalne okolnosti, ostvarenje tog zadatka neće biti jednostavno, ali sam uvjeren da ćemo i zajedničkim radom uspjeti da ostvarimo ciljeve i garantujemo ljudima sigurnost i izvjesnu budućnost”, rekao je Vučić.

“Naši planovi su veliki i ambiciozni”, konstatovao je Vučić.

Osvrnuo se i na ostale ciljeve koje postavlja pred sebe.

“Drugi cilj je da sačuvamo zdravlje građana Srbije i borba protiv kovida, dok je treći poboljšanje životnog standarda građana od povećanja plata i penzija do poboljšavanja kvaliteta vazduha, izgradnju puteva”, naveo je Vučić.

Dodao je da se u okviru drugog cilja podrazumijeva, pored povećanja plata zdravstvenih radnika, izgradanja novih bolnica i kliničkih centara.

Osvrnuo se na vakcinaciju stanovništva Srbije.

“Očekujemo još oko 76-77.000 Fajzerovih vakcina. Verujem da ćemo tokom januara većinu ljudi koji rade u kovid sistemu vakcinisati i na taj način štitimo naš zdravstveni sistem. Očekujemo pre kraja godine da stignu i prve količine vakcina iz Rusije, ali čekamo dozvolu agencije za lijekove”, izjavio je i dodao da se očekuju i vakcine sa drugim proizvođačima sa kojim se pregovara.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Bjeloruska policija uhapsila oko 100 demonstranata na prvom ovogodišnjem protestu

M.

Strah od novog soja virusa zatvara granice; “Balkan kao Titanik”

M.

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

M.

Ostavite komentar