15. Septembra 2021.

Vučić pozvao građane: Dođite da vidite koliko je veća snaga Vojske Srbije

Big Portal

Vučić je na prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme, da su tu izloženi helikopteri, bespilotne letjelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko-raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica, da građani mogu da dođu do 19 sati i vide sve što naša vojska ima i šta smo obnovili, a što je prije bilo uništavano.

“Da vide koliko je veća snaga danas naše vojske nego pre. Danas imamo za više od 25 helikoptera više nego pre neku godinu, a o avionima lovcima i bombarderima i da ne govorim, u čemu je i najveća snaga, kao i u protivvazdušnim sistemima. Kada imate Pancir i druga sredstva protivvazdušne odbrane..”, rekao je Vučić.

Istakao je da je rast vojske i njen napredak skopčan sa sveukupnim napretkom, ali da će zavisiti najviše od ljudskog faktora.

Dodao je da više od 70 odsto pripadnika vojske dolazi sa juga zemlje i da mora više da se poradi na tome, zbog čega će biti nastavljeno povećavanje plata. Sve ove mašine bez ljude ne vrijede ništa, dodao je Vučić.

Pozvao je još jednom građane da dođu na praznik da vide kako izgleda njihova vojska i da vide, kako je rekao, da Srbija nije “za džabe” napredovala prethodnih godina.

Prikaz se organizuje povodom obilježavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a na Ušću će danas biti izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije – helikopteri, bespilotne letjelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko-raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema “Nora” i “Oganj”, PVO sistema PASARS, borbenih oklopnih vozila “Lazar” i “Miloš”, kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posjetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova. U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svjetskog rata.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare