Vučić poručio Plenkoviću: "To Srbija neće prihvatiti" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić poručio Plenkoviću: “To Srbija neće prihvatiti”

“Nećemo da zaboravimo Oluju i Bljesak, nećemo da se stidimo kolone izbeglica samo što su Srbi. Oni koji su preživeli, doneli su veliko krajiško srce u Srbiju… To je nije politika prošlosti, već politika budućnosti”, kazao je Vučić tokom posete Vladičinom Hanu.

Predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića povodom “Oluje”.

“Nećemo da zaboravimo Oluju i Bljesak, nećemo da se stidimo kolone izbeglica samo što su Srbi. Oni koji su poreživeli, doneli su veliko krajiško srce u Srbiju… To je nije politika prošlosti, već politika budućnosti”, kazao je Vučić tokom posete Vladičinom Hanu.

“Spremite smo za svaku saradnju, ali ne terajte nas da se izvinjavamo što ste nam proterali na stotine hiljada ljudi”, kazao je on i dodao: “To Srbija neće da prihvati”.

Podsetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je poruku Srbiji na obeležavanju hrvatske akcije “Oluja” u Kninu.

“Vodimo se politikom pomirenja, suživota i razumevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovode u pitanje legitimitet Oluje. To je poruka Srbiji koja bi trebalo da napusti jalovu politiku prošlosti i okrene se politici pomirenja”, rekao je Plenković.

Govoreći o sastanku sa predstavnicima Republike Srpske, rekao je da je bio dobar i naveo da je dobro za jedinstvo naroda.

(B92 Foto: Novosti)

Danas objavljeno

Tragedija na Trgu Krajine: Jedna osoba se srušila na autobuskom stajalištu i preminula

M.

Banjaluka: Dvije osobe izbo nožem, treću zatvorio u podrumu

M.

U Sloveniji zaraženo 775 osoba

M.

Ostavite komentar