Vučić počasni građanin Drvara - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vučić počasni građanin Drvara

Opštinsko vijeće u Drvaru odlučilo je da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodijeli priznanje počasnog građanina, jer je u najtežim vremenima pružio veliku podršku srpskim povratnicima u ovu opštinu, rekla je načelnica Dušica Runić. Runićeva je navela da je Vučić obezbijedio sredstva za infrastrukture projekte koji su realizovani prošle godine, a…

Opštinsko vijeće u Drvaru odlučilo je da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodijeli priznanje počasnog građanina, jer je u najtežim vremenima pružio veliku podršku srpskim povratnicima u ovu opštinu, rekla je načelnica Dušica Runić.

Runićeva je navela da je Vučić obezbijedio sredstva za infrastrukture projekte koji su realizovani prošle godine, a čija ukupna vrijednost prelazi 300.000 evra.

Ona je istakla da su zahvaljujući Vladi Srbije asfaltirani putevi, postavljena ulična rasvjeta i nabavljeno vozilo za Dom zdravlja.

Runićeva je istakla da je riječ o velikoj finanijskoj pomoći, koja je neophodna ovoj opštini gdje se novčana sredstva uglavnom troše za socijalnu podršku povratnicima.

Načelnik opštine Drvar je dodala da ova lokalna zajednica, koju isključivo naseljava povratničko srpsko stanovništvo, i u budućnosti očekuje pomoć Srbije ali i Republike Srpske.

Runićeva je navela da je dodjela priznanja planirana za 27. jul kada će biti proslavljen Dan opštine.

Opštinsko vijeće juče je donijelo odluku da plaketu dodijeli Vladi Đajiću za nesebičnu pomoć građanima Drvara u pružanju zdravstvenih usluga u medicinskim ustanovama Republike Srpske, te Udruženjima Drvarčana u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci.

Runićeva je dodala da će ovom prilikom zahvalnice biti dodijeljene učenicima generacije u srednjoj i osnovnoj školi u Drvaru, Kompaniji “M:tel” za sveukupnu pomoć opštini i njenim građanima u svrhu opstanka i održivog povratka, a posthumno će biti dodijeljeno odlikovanje Dimitriju Morači, maloljetnom dječaku koji je tragično izgubio život prošle godine.

Program obilježavanja Dana opštine Drvar 27. jula počeće polaganjem vijenaca na Spomenik žrtvama fašističkog terora u 11.00 časova, svečana sjednica Opštinskog vijeća planirana je za 13.00 časova, dok će u 17.00 časova biti održana svečana akademija u Domu kulture kada će biti i dodijeljena priznanja, plakete i zahvalnice.

Danas objavljeno

Novi zakon: Za dezertere deset godina zatvora

M.

Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika saveznih snaga

M.

Stradao devetogodišnji dječak

M.

Ostavite komentar