Vučić oštar: “Treba li da smo slabi i da bude kao 1995. kad je umalo pala Banjaluka” - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić oštar: “Treba li da smo slabi i da bude kao 1995. kad je umalo pala Banjaluka”

Lider Srpske napredne stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju članovima Glavnog odbora svoje stranke govorio o mnogim temama koje su aktuelne posljednjih dana i sedmica u Srbiji i regionu.

Između ostalog Vučić se dotakao i pitanja naoružavanja u regionu. Rekao je da ga je američki general potkupovnik Frederik Ben Hodžis, za kojeg Vučić kaže da je inače “sjajan tip”, izjavom da ne razumije zašto će Srbima “Pancir” podsjetio da nema odgovora na jedno njegovo, Vučićevo, pitanje

–U redu, nećemo da kupujemo ili proizvodimo oružje, ali što ste davali Kajova helikoptere i pancer haubice Hrvatskoj. Zašto naoružavate Albance na Kosovu? Da ovi neće da napadnu Austriju, a oni da krenu na Albaniju? Je li mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete “pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banjaluka” – rekao je Vučić, prenosi RTS.

Suština je u tome, kaže, da Srbija nikoga ne dira, ali da hoće da čuva mir, ali i da želi da osnaži, jača i kupuje odbrambeno oružje.

Vučić je upozorio da je pred njegovom zemljom težak period u političkom smislu.

–Očekuju nas veliki pritisci povodom Kosova. Grdno su se prevarili oni koji maštaju da će da nam podviknu, a mi da priznamo nezavisnost Kosova – rekao je Vučić i poručio da neće prihvatiti ništa što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju.

On je rekao da će Srbija štititi interese srpskog naroda, bilo u Republici Srpskoj ili Cnoj Gori ili negdje drugo, ali mirno, ne ugrožavajući ničiji integritet.

–Najvažniji cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, ne trebaju nam sukobi – rekao je predsjednik Srbije.

Srpskainfo
Foto: Rade Prelić/Tanjug

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar