14. Septembra 2019.

Vučić: Oslanjamo se na vašu spremnost, znanje i vještine

Big Portal

Vučić je u obraćanju podsjetio na velike bitke i hrabre pretke, poručivši mladim oficirima da su ešalon slobode i suvereniteta otadžbine.

On je istakao da Srbija poštujemo sve prethodnike ovih oficira koji su u ratu zaustavili prodor na srpsku zemlju, te istakao Košare.

  • Pamtimo bombardovnje naše zemlje, ali i herojsku odbranu na Košarama i naše junake – rekao je Vučić i najavio da će uskoro biti otkriven spomenik Stefanu Nemanji nedaleko od mjesta na kome su danas.

On je ukazao da Srbija danas njeguje kulturu sjećanja i zajedno sa Republikom Srpskom obilježava datume pogroma srpskog stanovništva u proteklim ratovima.

Vučić je naglasio da Vojska Srbije obnavlja svoju snagu i da je spremna da odbrani granice i srpski narod.

U vrtlogu sve češćih pokušaja revizije istorije, kaže Vučić, Srbija danas odlučno i uspješno vodi evropsku politiku, ali jednako dobro sarađuje sa Rusijom, Kinom, SAD.

Promociji mladih oficira na platou ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na svečanosti je u prve oficirske činove promovisano 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/.

Vojnu akademiju završilo je 135 kadeta i kadetkinja, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga BiH, a Medicinski fakultet VMA 25 mladića i devojaka, među kojima i pripadnica Oružanih snaga Namibije.

Predsjednik Srbije uručio je sablje – simbole oficirske časti, najboljim kadetima Vojne akademije, a ministar odbrane Aleksandar Vulin paradne bodeže najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare