Vučić: Oni biraju trenutak; Iskoristiće da bi ostvarili političke ciljeve - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Oni biraju trenutak; Iskoristiće da bi ostvarili političke ciljeve

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je od 6. novembra moguća akcija Prištine.

Vučić je prisustvovao obeležavanju početka gradnje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac (Dunavski koridor).

“Tražiće razloge u naplati struje za sever, ali je veoma komplikovana stvar, a oni će to pokušati da iskoriste za ostvarenje drugih političkih ciljeva koji nemaju veze sa energetikom”, rekao je Vučić.

Dodao je da se ne zna kada će takva akcija biti sprovedena.

“Oni biraju trenutak, nama ostaje da ih molimo da to ne čine”, rekao je Vučić.

Nakon svečanosti povodom početka izgradnje brze saobraćajnice Dunavski koridor, Vučić je rekao da očekuje da se to desi posle 6. novembra.

“Ja sam rekao da je moguće da se to desi od 6. novembra, zbog odnosa prema tamošnjim operaterima, tražeći razloge u tobožnjoj naplati električne energije na severu. Ali će pokušati to da iskoriste, gotovo sam siguran, u nekom trenutku za ostvarenje političkih ciljeva koje nemaju veze sa energetikom”, rekao je on.

Podsetimo, Vučić je 26. oktobra upozorio da Albanci planiraju da zauzmu Valač u opštini Zvečan u narednom periodu.

“To bi za nas bile katastrofalne, užasne vesti za naš narod”, rekao je Vučić.

On je dodao da je veoma zabrinut zbog njihovih reči, te da su Albanci sa Kosova pokazali da za njih međunarodni sporazumi ne važe.

Prethodnih dana u medijima se pojavila najava da postoji opasnost da Kurti iskoristi situaciju da stavi pod kontrolu trafostanicu Valač, preko koje dolazi više od 85 odsto struje na sever KiM i u akumulaciju Gazivode.

Mogli bi da pokušaju da ovakvom akcijom kao što je sprovedena na prelazima da zauzmu te stanice.

Vučić je danas ocenio da je siguran da je premijer Albanije Edi Rama rekao da ako bi Priština ušla u “Otvoreni Balkan” mogli biste da kažete da nema granice, a ne onako kako su pojedini mediji preneli.

“To za njihove unutrašnje, albanske prilike. Mislim da je inicijativa Otvoreni Balkan izvanredna, ona treba da radi na uklanjanju barijera, granica”, pojasnio je on.

Vučić je podsetio da je na Samitu svetskih lidera javno rekao nešto što mnogi, kako je istakao, govore samo po kuloarima, a to je saradnja sa Kinom.

Danas objavljeno

Janjić povukao kandidaturu za glavnog tužioca VSTS

M.

Sad savim precizno, sastavio Picula: Ili sankcije ili blokada pregovora

M.

Nijemci kroje statut ZSO, dokument je tajan; Kako je do toga došlo?

M.

Ostavite komentar