9. Novembra 2022.

Vučić odlikovao policajce sa KiM

Big Portal

“Vi ste svoju državu poslušali, čak i kada se sa njenim odlukama niste slagali, uradili ono što vam je srce želelo i najčasnije ste se poneli, kada ste bili onemogućeni u vršenju svoje dužnosti”, poručio je Vučić u Predsjedništvu Srbije.

Istakao je da su oni branili iskonske evropske vrijednosti, bar onakve kakve bi trebalo da budu, a to je i poštovanje potpisanih međuanarodnih sporazuma.

“Hvala vam što ste čuvali mir, stabilnost sve ove godine, za prkos, za veru, za nadu i ljubav koji se ste pokazali prema srpskom narodu i državi Srbiji, prema Kosovu i Metohiji”, poručio je predsjednik Srbije Vučić.

“Vaša mirna i staložena, ali odlučna akcija ni protiv koga usmerena, koja vas je svrstala u red onih običnih junaka o kojima se retko govori, jete nešto na šta možete da budete ponosni”, istakao je Vučić.

Vučić je ?uriću uručio Orden zasluga za odbranu i bezbjednost prvog stepena koji se dodjeljuje za natprosječno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbjednosti.

Kapetanu Filipoviću, predsjednik je uručio Zlatnu medalju za hrabrost “Miloš Obilić”, koja se dodjeljuje za djela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Dodjeli odlikovanja u Predsjedništvu Srbije prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i drugi predstavnici Kancelarije za KiM, kao i članovi porodica odlikovanih policajaca.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare