21. Juna 2022.

Vučić obavijestio Borelja

Big Portal

On je, kako se navodi u saopštenju iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije, Borelja obavestio da će sutra u podne biti objavljena zajednička odluka Srbije, Albanije i Severne Makedonije o eventualnom učešću na samitu EU i Zapadnog Balkana u Briselu.

Vučić je “uoči predstojećeg Samita EU i Zapadnog Balkana u Briselu, obavestio visokog predstavnika Borela da je jutros razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, kao i o postignutom dogovoru da, nakon konsultacija sa vladama i savetničkim timovima, sutra u podne bude objavljena zajednička odluka o eventualnom učešću na tom skupu”.

U telefonskom razgovoru s predsednikom, visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Borelj izrazio je zadovoljstvo zbog napretka ostvarenog u dijalogu Beograda i Prištine na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, koji su usvojili mapu puta u primeni sporazuma o energetici.

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare