Vučić o ulasku Srbije u EU: "Zavisi" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić o ulasku Srbije u EU: “Zavisi”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u Briselu vidjelo da kada je geopolitički interes EU u pitanju može da se dobije status kandidata i da ništa nije urađeno u smislu pripreme za članstvo.

Vučić je, na pitanje da li se slaže sa ministarkom Jadrankom Joksimović da bi Srbija mogla za pet do sedam godina biti članica EU, kazao da je on realista, ali da ministarka dobro zna odnose u Uniji.

„To zavisi od političke i geopolitičke situacije. Videlo se sada da možete dobiti status kandidata da u smislu pripreme niste ništa uradili, kada je u geopolitičkom interesu EU, a da oni koji su mnogo više učinili kao Severna Makedonija, Albanija i BiH nisu dobili ništa“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je nije takav optimista kao ministarka, i da se najviše uzda u sopstvene snage.

„Naš evropski put moramo da nastavimo. Moramo da se uzdamo najviše u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući i ostajući na evropskom putu, čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju menjammo do neprepoznatiljivosti“, rekao je on.

Vučić je kao primere naveo aerodrom Rosulju, koji niko nije ni sanjao, a koji snaži našu infrastrukturu, i koji i kao autoputevi menjaju potpuno sliku Srbije.

Preneo je da su mu piloti rekli da bi bilo dobro da aerodrom otvorimo i na jugu i zapadu zemlje.

„Кako će da izgleda Srbija za dve godine kada budete imali autoput do Pozege, Кraljeva, Кruševca, gradićemo Dunavsku magistralu, spojiti Кuzmin sa Sremskom Račom, graditi autoput Beograd-Zrenjanin, Beograd-Vršac, obilaznica oko Beograda, ne mogu ni svega da se setim… Srbija izgleda drugačije, i možemo sve svojim snagama“, poručio je on.

Vučić je istakao da je važno da verujemo u sebe i da ne mislimo da će neko drugi da nam pokloni nešto.

„Moramo da podigemo veru u sebe“, naglasio je on.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Zaharova ima poruku za Podgoricu

M.

Obezbjedili se za zimu: Gasprom im povećao snabdijevanje

M.

Rusi Zapadu: Naši ciljevi zavise od vas

M.

Ostavite komentar