30. Decembra 2022.

Vučić o uklanjanju barikada: Albanci bili svjesni da bi naišli na otpor i ozbiljan odgovor Srbije

Big Portal

Vučić je na TV Prva kazao da se Albanci nisu zaletjeli 20 dana, jer su bili svjesni da bi naišli na veoma tvrd orah i žestok otpor naroda, ali i ozbiljan odgovor države Srbije.

– Prvo jer bi naišli na tvrd orah i što bi shvatili koliko je žestok otpor naroda, a s druge strane jer znaju da bi dobili ozbiljan odgovor države Srbije i da bi bili počišćeni kao metlom – kazao je predsjednik.

Na pitanje da bi se to desilo ukoliko se ne bi uključio neko drugi u smislu rata, Vučić je kazao da ne bi na to da odgovori.

– Taj neko drugi, ne bih o tome da govorim jer je to katastrofa za nas u političkom smislu, ali ne želim da govorim o vojno-bezbjednosnom smislu, samo nemojte da potcjenjujete svoju zemlju i to je sve što imam da vam kažem – naveo je Vučić.

Vučić je rekao da nakon postignutog dogovora o uklanjanju barikada na sjeveru KiM nije slavio nijednog trenutka, jer zna koliko još muka čeka Srbiju po pitanju KiM.

Vučić je gostujući na Prvoj rekao, na pitanje šta je presudilo za uklanjanje barikada, da je presudilo to što se Srbima sa sjevera KiM svađao cijele noć oko riječi – barikade.

– I molili smo za to da Kfor odnosno NATO konačno izađe sa tekstom, koji bi ne samo bio sporazum Rasmusen – Tači, već koji bi prvi put obuhvatio volju srpske lokalne zajednice i Srbije. I uspjeli smo i u jednom i drugom. Neki govore da sam slavio pobjedu, nisam slavio pobjedu nijednog trenutku, niste vidjeli kod mene ni osmijeh, ni podsmijeh. Nažalost znam da nas čeka još mnogo muka – rekao je Vučić.

Kazao je da se poslije tog sastanka sa Srbima sa sjevera KiM osjećao kao da je pregažen i da ne pamti da je imao tako težak sastanak.

Na pitanje da prokomentariše prijetnje hakerske grupe Anonimus, koji su mu prijetili na Tviteru, Vučić je rekao da su ga zabavili ti, kako je rekao, “lezilebovići i mnogo opasni tipovi”.

– Živ nisam, toliko mi je glupo da to komentarišem – rekao je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare