Vučić o sjednici SB UN: Spremni da branimo interese Srbije, predaja nije opcija - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić o sjednici SB UN: Spremni da branimo interese Srbije, predaja nije opcija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras pred sjednicu Savjeta bezbjednosti UN na kojoj će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu da je “naš tim spreman da štiti interese Srbije i srpskog naroda”.

“Za nekoliko minuta počinje sednica Saveta bezbednosti. Naš tim je spreman da štiti interese Srbije i srpskog naroda. Predaja nije opcija. Neka živi Srbija”, napisao je Vučić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

On je objavio i fotografiju srpskog tima u kojem su, pored ostalih premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka pravde Maja Popović.

Počela sjednica SB UN o radu Mehanizma za krivične sudove
U Njujorku je večeras počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, na kojoj će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sjednici će izvještaj podnijeti predsjednik suda Karmelo Ađijus i glavni tužilac Serž Bramerc.

U debati o izvještaju učestvovaće predstavnici zemalja članica Saveta bezbjednosti, a potom će se obratiti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici BiH, Hrvatske i Ruande.

Sjednicom predsjedava predstavnik Estonije koja je u ovom mjesecu zemlja koja predsjedava SB UN.

Danas objavljeno

Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

M.

Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

M.

U FBiH 182 novozaraženih

M.

Ostavite komentar