21. Oktobra 2022.

Vučić: Nema pogađanja o vitalnim državnim i nacionalnim interesima

Big Portal

Obraćajući se prisutnima na proslavi 14. rođendana SNS-a, Vučić je istakao da oni koji su 1999. godine pogazili međunarodno pravo Srbiji otimaju Kosovo i pokušavaju da ubijede Srbe da je to dobro za njih.

  • Svakome i na svakom mjestu sam govorio da ne tražimo ništa tuđe, samo hoćemo da budemo svoji na svome, a Kosovo i Metohija su dio Srbije i nešto što im ne damo da nam uzmu – naglasio je Vučić.

On je ukazao da Srbija od drugih ne traži ništa osim da je poštuju, kao i ona njih.

  • Srbiju pokoriti i pobediti ne možete i zato ćemo da idemo u Evropu čuvajući pravo da budemo svoji na svome. Reformisaćemo sve što je potrebno i uraditi sve za nove investicije, ali o vitalnim i nacionalnim interesima pogađanja nema. Za kompromis jesmo, ali predaja za nas nije opcija. Nemamo rezervnu otadžbinu i nećemo dati Srbiju – poručio je Vučić.

On je istakao da Srbiji nije potrebno prazno junačenje, koje dolazi zdesna, ali ni davanje nacionalnih interesa, što rade lijeve snage, već ozbiljna i odgovorna politika.

  • Zato ćemo, čuvajući našu stranku, morati da gradimo šire pokrete koji hoće sa nama da se bore i čuvaju slobodu Srbije. Potrebni su nam ljudi koji će u narednih sedam-osam godina umeti da sačuvaju Srbiju i guraju je napred kako bi bila još snažnija – naglasio je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare