Vučić: Neće nas bombardovati - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Neće nas bombardovati

Ja sam se juče u Pragu sreo sa 38 svjetskih lidera, mislim da se niko nije toliko sastao, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je, na svečanom otrvaranju nemačke fabrike MTU u Novoj Pazovi, pobrojao skoro svakog od tih sagovornika, odgovarajući tako na pisanja hrvatske štampe i komentare da je na samitu u jednom trenutku ostao sam, dok su svetski zvaničnici razgovarali u grupi.

“U Pragu sam se sreo sa 38 svetskih lidera, sa Erdoganom sam bio tri puta, imao sam čast da govorim na večeri, ali nije mi se razgovaralo sa Plenkovićem”, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše pisanje hrvatske štampe o “orgijanju po Jasenovcu”, predsednik Srbije kaže da na to nema šta da kaže, pogotovo jer su tamo ubijana deca.

Podsetimo, od juče su odnosi Srbije i Hrvatske još zategnutiji zbog odluke da se ukine diverzifikacija, koja je Srbiju ostavila bez ruske nafte.

“Bilo je mnogo njih koji su govorili o sankcijama, ali niko ditektno. Svi javno traže da uvedemo sankcije Rusije, ja to razumem i prihvatam kao politički legalan i legitiman zahtev. Uvodili ne u vodili sankcije, mi smo deo evropske političke zajednice. Znali smo za odluku o ukidanju za rusku naftu i ranije, da će se te sankcije za Rusiju odnositi i na nas. Ali je onda Evropska komisija izašla s predlogom da budemo izuzeti iz toga, a onda se pojavila Hrvatska koja je tražila da ne budemo izuzeti”, objasnio je predsednik Srbije.

Na pitanje da prokomentariše kakav nas period čeka, budući da je rekao da dolaze teška vremena, rekao je da je to tačno, ali da nas niko neće bombardovati.

Takođe je rekao i da će se sutra obratiti građanima Srbije, kada će saopštiti sve važne odluke koje je Srbija donela.

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar