22. Januara 2021.

Vučić: Neće mi biti teško da molim za svaku vakcinu

Big Portal

Na pitanje da li će Srbija imati dovoljno vakcina, Vučić kaže: “Teško je pitanje. Kina mora da ide na masovnu vakcinaciju. Danas smo imali mučan i težak dan u nabavljanju vakcina”, prenosi B92.

“Razgovarali smo danas sa Kinezima i Rusima, razgovaraćemo i sa Indijcima, koji imaju fabriku Astrazeneke. Neće mi biti teško da molim za svaku vakcinu”, rekao je Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori.

“Nama će vakcine trebati u narednih pet-šest godina”, istakao je on.

Velike zemlje žele kontrolu nad nabavakom vakcine, naveo je. Još jedan problem je to što traže po pet-šest puta više vakcina u odnosu na broj stanovnika, naveo je.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se u masovnu vakcinaciju nije moglo ući dok Srbija nije dobila veće količine vakcina, a za to se stvaraju uslovi tek sada sa dolaskom kineske vakcine.

On je na novinarsko pitanje o masovnoj vakcinaciji napomenuo da tek sada i u Evropi počinje masovna vakcinacija.

“O masovnoj vakcinaciji može se govoriti kada imate vakcinu za pola miliona ljudi, i to se ne može raditi sa 70.000 Fajzerove vakcine, tako da se čekalo da dobijemo veću kolicinu vakcina”, precizirao je Vučić.

On je naveo da je trebalo da stigne i 500.000 ruske, ali da za sada treba da stigne 200.000 plus 50.000 doza ruskih vakcina.

Tokom februara će biti ubrzana i nabavka dodatnih Fajzerovih vakcina, a kasnije i AstraZeneke.

On je ponovo zahvalio Kini na vakcinama i objasnio da je u pitanju dobra, tradicionalna vakcina, koja je najlakša i za čuvanje i primenu, mada i najskuplja.

Zahvalio je kineskom predsjedniku, posebno zbog toga što smo vakcinu kupili po značajno nižim cijenama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare