2. Marta 2021.

Vučić: Ne radim posao EU, već ono što bi uradio normalan čovjek

Big Portal
  • Ponašamo se normalno – kao komšije i prijatelji i ništa više ne tražimo, čak ni zahvalnost. Zamislite tu dozu bezobrazluka u tezi kad nešto EU donira onda je to solidarnost i onda je to dobro, a kada uradite ono što EU nije uradila, onda je to dominacija a nije solidarnost. Kakva je to bolest – rekao je srpski predsjednik.

On je istakao da je sit “šupljih priča” u kojima kad jedni urade jedno onda je to divno, a “kad uradite više ili isto, onda to ne valja”.

  • Od EU smo se nadali vakcinama, nismo ih dobili. Nijednu. Ni vi u Sarajevu, ni mi u Beogradu. Zahvalićemo EU kad dobijemo prve doze od Kovaksa i uvijek ćemo da kažemo hvala. I Srbija i BiH se nalaze na evropskom putu. Ne radimo njihov posao, već radimo ono što bi normalan čovjek i komšija uradio – istakao je Vučić.

Komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Bisere Turković da su vakcine koje je donio proizvedene u Indiji i da ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi, Vučić je rekao da ne misli da je problem u vakcini.

  • Astra Zeneka je odlična, problem je u tome kad god je u pitanju Srbija ili ja kao Aleksandar Vučić, onda uvijek mora da postoji nešto što ide direktno ili usput da kaže da su namjere bile drugačije. Kakve namjere imam u Sarajevu, kakva dominacija? Kad ljudi ne znaju šta da kažu, onda lupe šta im padne na pamet – istakao je predsjednik Srbije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare