Vučić: Ne očekujem laku jesen, ni jednostavnu zimu po pitanju KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Ne očekujem laku jesen, ni jednostavnu zimu po pitanju KiM

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je govoreći o nedavnoj poseti SAD, da ne može da tumači ili govori o značaju svojih poseta, ali da je svaki razgovor sa predstavnicima najmoćnije sile sveta veoma značajan, posebno kada je to razgovor o stvari oko kojih nismo saglasni.

Aleksandar Vučić je rekao da to za Srbiju nisu lake, jednostavne stvari.

“Tu će biti problema. Neće biti lako, videćemo kako će sve da izgleda”, rekao je Vučić koji je u SAD imao niz sastanaka na temu Kosova i Metohije.

Boriće se, kaže, u teškim uslovima.

“Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas”, istakao je predsednik Srbije za TV Pink.

Kako je rekao, nije prvi put da je Srbija u takvoj situaciji, ali da će nastaviti da se bori za Srbiju, za srpski narod na Kosovu i Metohiji, za nacionalne i državne interese.

“A, da očekujemo da nam teku med i mleko, da vam govorim kako sam fantastičan posao napravio tako što sam promenio njihovo mišljenje. Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih”, naveo je Vučić.

Dodao je da je odnos BDP-a Amerike i Srbije 515 prema jedan, odnosno da, gledano po ekonomskoj snazi SAD “ima 515 Srbija”.

“Pustite da neko ko je dovoljno racionalan, a verujem da smo dovoljno racionalni i pametni, da bez obzira na taj podatak, čvrsto držimo svoje pozicije, ali dobro znamo na koji način da razgovaramo sa onima koji su snažniji od nas”, rekao je Vučić.

Dodao je da se, nažalost, ponekad oseća usamljen, “jer svi drugi peru ruke, iako su itekako učestvovali u pravljenju problema”.

“A, sada se svi prave nevešti, otprilike važi – sam sada rešavaj, kako znaš i umeš, i šta god i kako god da rešiš mi ćemo da napadamo, iako sami nismo bili u stanju bilo šta da rešimio pozitivno i povoljno za srpski narod”, rekao je Vučić.

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar