6. Augusta 2021.

Vučić: Napadi na srpske svetinje na Kosmetu apsolutno nedopustivi

Big Portal

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su juče ispisani grafiti u Prilepcu, rodnom mjestu kneza Lazara na srpskim svetinjama, iako je UNESKO donio odluku da su srpske svetinje ugrožene i da je potrebna međunarodna zaštita, Vučić je rekao da su vjerski objekati i u prethodnom periodu bili ugrožavani na Kosmetu i da je UNESKO upravo zato i donio tu odluku.

  • Ali, kada imate društvo u kome se takvo ponašanje prema Srbima podstiče, a ne javno kritikuje, onda je logično da se sa tim suočavamo na dnevnom nivou – naveo je Vučić.

Na pitanje kako će Srbija saučuvati Trepču koju Priština smatra svojom imovinom, Vučić je rekao da bi lagao kada bi rekao da će biti lako.

  • Znaju Srbi na Kosovu i Metohiji da će biti teško i svaka bitka za fizičko očuvanje Valača i Gazivoda, i metalurškog i rudarskog dijela Trepče, kao i malih rudnika posebno u opštini Leposavić. Neće biti jednostavno, niti lako, ali borićemo se jer alterntaivu u toj borbi nemamo. Oni znaju da je Srbija uz njih i da ćemo ih pomagati na sve načine – poručio je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare