Vučić nakon sastanka sa Pompeom: Srbija može da računa na američku podršku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić nakon sastanka sa Pompeom: Srbija može da računa na američku podršku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je riječ o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

“Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije”, napisao je na Instagramu predsjednik Srbije.

Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana.

“I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine”, zaključio je Vučić.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je večeras da je sa predsjednikom Srbije imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

On je to napisao na svom Twitter nalogu po završetku sastanka u Njujorku.

“Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice”, naveo je Pompeo.

Sastanak Vučića i Pompea trajao je duže nego što je bilo predviđeno, oko dva sata.

TANJUG

Danas objavljeno

Iz kompanije za sada ni riječi: Pali servisi Googlea, korisnici širom svijeta prijavljuju probleme

M.

Edin Vranj pušten iz pritvora

M.

Elez pregovara sa Tužilaštvom o priznanju krivice

M.

Ostavite komentar