Vučić: "Najmodernija fabrika koju imamo u Srbiji danas" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: “Najmodernija fabrika koju imamo u Srbiji danas”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike BAS Boysen Abgassysteme d.o.o. u Subotici.

Događaj se održao u Industrijskoj zoni Subotice, a prenos ste mogli da pratite na B92.net.

Na samom dolasku u fabriku, radnici su pozdravili Vučića, te su ga sproveli kroz fabriku kako bi mu predstavili šta je to što će se u fabrici proizvoditi i kako će proizvodnja funkcionisati.

Prema planu investicije, BAS će u ovaj proizvodni pogon uložiti 65 miliona evra i do 2024. godine zaposliti nešto više od 500 radnika. BAS-ova fabrika u Subotici podignuta je na infrastrukturno potpuno opremljenoj parceli od 10 hektara koju je grad dao bez naknade investitoru.

“Ovo je najmodernija fabrika koju imamo u Srbiji danas, sve je robotizovano i automatizovano. U Srbiji nisam još ovako nešto video, ovo sam gledao u Folksvagenu kad sam bio, ponosan sam”, kazao je Vučić.

Obilazeći prostorije fabrike, predsednik je zaposlenima poželeo srećan rad i, između ostalog, upoznao se sa procesom proizvodnje različitih komponenti izduvnih sistema za automobilsku industriju.

“Težak posao, ali je neverovatno kako fabrika izgleda”, naveo je Vučić.

Kako je rekao, čovek kad vidi tako nešto ostane bez teksta i birokratskih fraza.

“Ovo je za naše unuke, za one koji dolaze, nešto što u Srbiji nije postojalo, nisam verovao da je tako nešto moguće, želim da se zahvalim nemačkom narodu”, izjavio je.

Naveo je i da se danas sreo sa radnicima iz Subotice, Bačke Topole, ali i Požarevca, što dovoljno govori o uslovima rada.

“To pokazuje koliko je veća mobilnost ljudi u našoj zemlji, kada imaju priliku za ovako dobar posao. Ti radnici jesu naš ponos i verujem da će pokazati i svim drugim nemačkim investitorima da vredi da dođu ovde”, rekao je Vučić.

On je podsetio da je oko 250 fabrika otvorio ili položio kamen temeljac, ali da se ovako nešto “ne sreće”.

“Za ovo živite, za ovo se borite”, rekao je on.

Danas objavljeno

Bajden šalje trupe u Istočnu Evropu; Evakuacija zaposlenih

M.

“Odlazak vladike Lavrentija nenadoknadiv gubitak za SPC i srpski narod”

M.

Od ponoci novi režim ulaska u Austriju

M.

Ostavite komentar