Vučić najavio: Sastanak sa Grenelom u petak - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić najavio: Sastanak sa Grenelom u petak

Vučić najavio da se u petak ujutru u Beogradu sastaje sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

On je za RTS iz Davosa naveo da je SAD spremna da čuje zahteve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije, kao i da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsednik je juče u Davosu na marginama Svetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O’Brajanom.

Vučić kaže da je O’Brajan pristojan čovek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD. “Mislim da on dobro razume poziciju Srbije”, rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zateve i stavove.

“Ne govorim da će sad SAD da predje na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije”, rekao je Vučić za RTS iz Davosa.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar