Vučić najavio: Sastanak sa Grenelom u petak - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić najavio: Sastanak sa Grenelom u petak

Vučić najavio da se u petak ujutru u Beogradu sastaje sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

On je za RTS iz Davosa naveo da je SAD spremna da čuje zahteve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije, kao i da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsednik je juče u Davosu na marginama Svetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O’Brajanom.

Vučić kaže da je O’Brajan pristojan čovek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD. “Mislim da on dobro razume poziciju Srbije”, rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zateve i stavove.

“Ne govorim da će sad SAD da predje na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije”, rekao je Vučić za RTS iz Davosa.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar