Vučić: Na Vidovdan će se vidjeti ko je izdao Kosovo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Na Vidovdan će se vidjeti ko je izdao Kosovo

Na Vidovdan se uvijek sve vidi. Tako da će moći da vide ko je izdao Kosovo. Јa kažem da se to neće desiti, borićemo se žestoko, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o predstojećim razgovorima Beograda i Prištine uoči Vidovdana u Americi.

Predsjednik Srbije izjavio je večeras da je Srbija po pitanju Kosova i Metohije razapeta između želje i realnosti.

  • Postoji nešto što bismo voljeli, ali postoji i drugačija realnost. Borićemo se žestoko za Kosovo i Metohiju i to bolje od onih kojima su usta puna junačenja, a djela prazna – rekao je Vučić na televiziji Pink.

On je napomenuo da dan poslije izbora, u ponedjeljak, u Beograd dolazi Miroslav Lajčak, a da u utorak putuje u Moskvu, gdje će se tog dana sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodao je da potom, uoči Vidovdana, slijede razgovori u Bijeloj kući između Beograda i Prištine.

  • Srbi i građani Srbije žele da čuju istinu, na Vidovdan će ljudi moći da vide istinu, izdaja Kosova se neće dogoditi – rekao je predsjednik Srbije i dodao:
  • Na Vidovdan se uvijek sve vidi. Tako da će moći da vide ko je izdao Kosovo. Јa kažem da se to neće desiti i džaba su izjave Avdulaha Hotija. Da li će nama biti lako, to ćemo tek da vidimo.

On je poručio da je interes Srbije očuvanje mira i stabilnosti.

  • Ali da naši građani mogu da imaju dobro zdravstvo i da idu u škole u miru. Takođe, da se i cijela Srbija razvija. Da više milijardi uložimo u kanalizacije i vodovod. U kliničke centre, u puteve. Da se razvoj Srbije ne zaustavi – rekao je Vučić.

Ističe da će voditi odgovornu i racionalnu politiku, kao i da nikada neće lagati narod i postavljati stvari lakšim nego što jesu.

SPUTNIK

Danas objavljeno

Dodik: Putin potvrdio da nema saglasnosti za Šmita u Savjetu bezbjednosti

M.

U Srpskoj preminulo 15 osoba, zaraženo još 185

M.

Omikron stigao do Hrvatske

M.

Ostavite komentar