Vučić molio da se ugostiteljski objekti ne zatvaraju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić molio da se ugostiteljski objekti ne zatvaraju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zamolio članove Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona da, ukoliko je moguće, ne donose odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

“Molim ljude iz Kriznog štaba, ako je moguće, da ne zatvaramo ugostiteljske objekte, da ne ostanemo bez prihoda. Ako to nije moguće, provešćemo u delo ono što Krizni štab bude tražio”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da se epidemiološka situacija u Srbiji, posebno u Beogradu, usložnjava, da virus korona pravi sve veće probleme, da su bolnice sve punije i da je hospitalizovano skoro 2.000 ljudi.

“Naša molba građanima je da se pridržavaju mera”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon posebne sjednice Vlade Srbije.

On je naveo da će sve kompanije koje grade bolnicu u Batajnici raditi u tri smjene da bi i ova zdravstvena ustanova počela da radi 1. decembra, čime će se značajno povećati bolnički kapaciteti.

Govoreći o rješavanju kosovskog pitanja, Vučić je rekao da Srbije ne može da prihvati da oni s kojima razogovara o tome ne ispune svoje obaveze iz prethodnih sporazuma.

On je istakao da je Zajednica srpskih opština (ZSO) bezuslovna obaveza predviđena Briselskim sporazumom.

“Oni su se obavezala na ZSO, potrebno je da se ispune stvari oko regionalne policije i ne mogu da izmišljaju nove sporazume”, rekao je Vučić i dodao da Albanci na Kosmetu ne žele kompromis u dijalogu sa Beogradom već samo međusobno priznanje.

On ističe da je Srbiji potreban kompromis, jer joj je potreban mir.

Povodom optužbi da će izdati Kosovo i “kosovski zavjet”, Vučić je rekao da tu priču sluša već osam godina i da sve vrijeme radi isključivo za interese srpskog naroda.

Vučić je poručio da je jedino takmičenje u kome Srbija želi da učestvuje sa državama regiona u ekonomiji i da je ponosan jer je ostvaren najmanji pad BDP-a u trećem kvartalu.

“Uspeli smo nekako da branimo naše nacionalne interese na Kosmetu i da imamo najbolju ekonomiju u Evropi. U trećem kvartalu imamo pad od minus 1,3 odsto, što je mesto broj jedan za Srbiju. Najbolji smo u Evropi. To su odlične vesti”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije kaže da je njegova odluka bila da ode u Podgoricu na sahranu blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i oda počast jednom harizmatičnom i velikom čovjeku.

“Bio je veliki narodni tribun, koji je podigao crkvu u Crnoj Gori iz ničega”, rekao je Vulić i dodao da zna ko tim dolaskom nije bio zadovoljan.

On kaže da je tokom posjete Podgorici sagledao šta još Srbija može da uradi za Srbe u Crnoj Gori.

“Nekima nije jasno koliko je važna poruka jedinstva koju smo iskazali. Moj posao je da budem predsednik svih građana. Trudimo se da pomognemo i našem narodu u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Da ne pomažemo bilo bi im neuporedivo teže”, rekao je Vučić.

Govoreći o predsjedničkim izborima u SAD, Vučić je rekao da bi za Srbiju bilo lakše da pobijedi Donald Tramp.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar