3. Januara 2020.

Vučić: Moja želja i obaveza je da budem sa našim narodom kad je teško

Big Portal

Najveći pravoslavni praznik je, kaže Vučić, vrijeme za praštanje, mirenje, vrijeme da kao narod pokažemo jedinstvo, “ne vrijeđajući i ne provocirajući”.

Ne planira da drži političke govore.

  • Suština je da mi razumijemo da živimo u različitim državama, da poštujemo te države, ali važno je da pripadamo istom rodu i narodu, da moramo da pokažemo jedinstvo. Idealno vrijeme da se to pokaže je sada – naglasio je Vučić gostujući na Pinku.

On kaže da u svakom slučaju to je njegova želja i namjera da bude zajedno sa našim narodom kada mu je teško.

  • Predsjednik Srbije sam ne da bih išao po stadionima, halama, da se radujem našim uspjesima u sportu i da se kitim tuđim perjem, već da rješavam teške i važne probleme, da budem sa našim narodom kada mu je teško – dodao je Vučić.

Istakao je da nema razlike između Srba ma gdje živjeli, da nema razlike između njegovog oca iz Ćipuljića, majke iz Bečeja ili njega koji cijeli život živi u Beogradu i Srbina u Bijelom Polju, Banjaluci ili bilo gdje drugo.

Vučić je rekao i da se začudio kada je vidio koliko histeričnu kampanju vode brojni mediji protiv njegovog dolaska u Crnu Goru.

Podsietio je da je Božić dočekao i u zagrebačkoj Sabornoj crkvi i Gračanici.

  • Nikada našem narodu nije bilo lako u Gračanici i Zagrebu. Srpski narod je narod kojem pripadam i želim da pokažem tu vrstu jedinstva – istakao je Vučić.

Ne želim javno da odgovaram na uvrede, niti protiv vladike Amfilohija, šta god govorio o meni, već da budem uz svoj narod u Crnoj Gori i sve što sam imao da kažem rekao sam pred Saborom SPC, u lice, kako to rade časni ljudi, izjavio je Vučić.

  • A da govorim sada protiv vladike Amfilohila ili bilo koga drugog neću, šta god da priča o meni, nijednog slova neću da kažem. Želim da budem uz svoj narod, a ne da se borim za pobjedu svoje sujete nad onim onima koji su danas progonjeni u Crnoj Gori – poručio je Vučić.

Takođe, Vučić je poručio je da je Božić vrijeme praštanja i da ne želi na bilo kakav način da utiče na razjedinjavanje srpskog naroda.

  • Sve što sam imao da kažem, rekao sam im u lice na Saboru i da odgovaram na svako pitanje – kaže Vučić.

Vučić je rekao da narod treba da se prisjeti uloge svakog od nas i 2006. kada se odvojila Crna Gora i 2008. godine kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare