Vučić: Moja želja i obaveza je da budem sa našim narodom kad je teško - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Moja želja i obaveza je da budem sa našim narodom kad je teško

Moja je želja i obaveza da budem sa našim narodom kad je teško, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će u narednih dan, dan i po donijeti konačnu odluku o tome da li će provesti Badnji dan sa Srbima na sjeveru Crne Gore.

Najveći pravoslavni praznik je, kaže Vučić, vrijeme za praštanje, mirenje, vrijeme da kao narod pokažemo jedinstvo, “ne vrijeđajući i ne provocirajući”.

Ne planira da drži političke govore.

  • Suština je da mi razumijemo da živimo u različitim državama, da poštujemo te države, ali važno je da pripadamo istom rodu i narodu, da moramo da pokažemo jedinstvo. Idealno vrijeme da se to pokaže je sada – naglasio je Vučić gostujući na Pinku.

On kaže da u svakom slučaju to je njegova želja i namjera da bude zajedno sa našim narodom kada mu je teško.

  • Predsjednik Srbije sam ne da bih išao po stadionima, halama, da se radujem našim uspjesima u sportu i da se kitim tuđim perjem, već da rješavam teške i važne probleme, da budem sa našim narodom kada mu je teško – dodao je Vučić.

Istakao je da nema razlike između Srba ma gdje živjeli, da nema razlike između njegovog oca iz Ćipuljića, majke iz Bečeja ili njega koji cijeli život živi u Beogradu i Srbina u Bijelom Polju, Banjaluci ili bilo gdje drugo.

Vučić je rekao i da se začudio kada je vidio koliko histeričnu kampanju vode brojni mediji protiv njegovog dolaska u Crnu Goru.

Podsietio je da je Božić dočekao i u zagrebačkoj Sabornoj crkvi i Gračanici.

  • Nikada našem narodu nije bilo lako u Gračanici i Zagrebu. Srpski narod je narod kojem pripadam i želim da pokažem tu vrstu jedinstva – istakao je Vučić.

Ne želim javno da odgovaram na uvrede, niti protiv vladike Amfilohija, šta god govorio o meni, već da budem uz svoj narod u Crnoj Gori i sve što sam imao da kažem rekao sam pred Saborom SPC, u lice, kako to rade časni ljudi, izjavio je Vučić.

  • A da govorim sada protiv vladike Amfilohila ili bilo koga drugog neću, šta god da priča o meni, nijednog slova neću da kažem. Želim da budem uz svoj narod, a ne da se borim za pobjedu svoje sujete nad onim onima koji su danas progonjeni u Crnoj Gori – poručio je Vučić.

Takođe, Vučić je poručio je da je Božić vrijeme praštanja i da ne želi na bilo kakav način da utiče na razjedinjavanje srpskog naroda.

  • Sve što sam imao da kažem, rekao sam im u lice na Saboru i da odgovaram na svako pitanje – kaže Vučić.

Vučić je rekao da narod treba da se prisjeti uloge svakog od nas i 2006. kada se odvojila Crna Gora i 2008. godine kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

RTS

Danas objavljeno

Izrael ponovo uvodi ograničenja na ulazak u zemlju zbog omikron soja

V.R.

Kina bi se mogla suočiti sa 630.000 oboljelih dnevno

V.R.

Britanski premijer objavio nove mjere zbog Omikron varijante

V.R.

Ostavite komentar