13. Septembra 2019.

Vučić: Milion evra za Drvar od Srbije, pomoć i opštinama Petrovac, Grahovo i Glamoč

Big Portal

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u Drvar da je danas za taj grad iz Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, te za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije.

Drvar je većinski srpska opština na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

–Veoma sam srećan što sam ovdje. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od prije, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsjednika, premijera… nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovdje i što smo nešto malo mogli da pomognemo – rekao je Vučić.

Vučić je u Drvar došao sa ministrima odbrane i finansija, Aleksandrom Vulinom i Sinišom Malim, a domaćin u toj opštini mu je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dio od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra, biće izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više diece i rješavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

–Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekat za vodovod i u to će odmah biti uloženo – rekao je Vučić.

Spremni smo iz Beograda da uložimo u Drvar i taj novac će biti upotrijebljen na najbolji način, rekao je predsjednik Srbije, dodajući da prije pet-šest godina nije moglo da se pomogne, ali da to nije pitanje njegove ili nečije volje već da li imate zdravu državu, mogućnosti za to.

–Sutra da ne budem predsjednik ostaće zapisano da smo u svakoj opštini u RS, ali i u Glamoču, Drvaru, Petrovcu uložili za školu, vrtić… Nema opštine gdje Srbija nije pružila pomoć – poručio je Vučić.

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima i naglasio da ovo nije kraj podrške Srbije.

–Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije – poručio je predsjednik Vučić ispred vrtića “Majka hrabrost” u Drvaru.

On je dodao da će Srbija nastaviti da pruža podršku ovom kraju i da će dati što bude potrebno.

Posebno je naglasio i da će biti donijeta odluka o davanju posebnih subvencija za one koji žele da ulažu u četiri opštine – Petrovac, Drvar, Grahovo i Glamoč.

–Osjećaćete sve veću pomoć Srbije – rekao je Vučić, ističući da se danas slavi život i da je srećan što je u vrtiću vidio 57 mališana.

–Gledaćemo da obnovimo sve, jer moramo da pokažemo snagu razvoja, jačanja ekonomije i snagu bućnosti u koju vjerujemo – poručio je Vučić.

Tanjug
Foto: RTRS/RAS Srbija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare