21. Augusta 2022.

Vučić: Mi nemamo kud, sačuvaćemo narod od pogroma i progona

Big Portal

Mi nemamo kud, satjerani smo u ćošak. Sačuvaćemo naš narod od progona i pogroma, ako to NATO ne bude želio – naglasio je Vučić.

Istakao je da su Srbi progonjeni na cijelom Kosovu i Metohiji, ne samo na sjeveru.

– Sada su posebno riješeni da kao posljednju kost u grlu protjeraju Srbe sa Kosova i Metohije – upozorio je Vučić.

Govoreći o pregovorima u Briselu, rekao je da Priština ima dva cilja – ukidanje države Srbije na Kosovu i Metohiji i protjerivanje Srba.

Beograd je predložio KS tablice koje su statusno neutralne, naveo je Vučić, ali je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti rekao da svi moraju da imaju “RKS table”.

– Smisao svega je da šta god mi prihvatali ili ne prihvatali, oni odbijaju sve – naveo je Vučić.

Vučić je zamolio NATO da obavlja svoj posao, da obezbijedi mir Srbima na sjeveru, da ne budu ugroženi od albanske policije.

– Vaše je da obezbijedite da banda ne prelazi Ibar. Za vas su barikade problem, a ne kriminalne odluke – ukazao je Vučić i podsjetio da se za ulaz na sjever mora tražiti odobrenje gradonačelnika.

Predstavnici Srba su podržali rukovodstvo Srbije da traga za kompromisnim rješenjem, naveo je Vučić i dodao da su tražili i dobili garancije da se pogrom i protjerivanje Srba neće dogoditi.

Prenio je da su mu predstavnici Srba rekli da će, ukoliko se ne prekine sa ovakvim progonom, u narednih mjesec dana doći najprije do napuštanja prištinskih insititucija od strane srpskih političara, a zatim će do kraja septembra institucije napustiti i policajci i sudije i tužioci.

Doći će, ukazuje, do potpune razgradnje briselskog poretka.

– Srbi više ne žele da budu bilo čiji taoci – istakao je Vučić i naglasio da će Srbi imati punu podršku.

Vučić je poručio da je situacija veoma teška.

– Tražićemo kompromis grčevito u narednih 10 dana. Nadam se da ćemo uspjeti. Plašim se da je Rubikon odavno pređen – kaže Vučić.

Podsjećamo, Vučić se danas u Palati Srbija sastao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare