8. Jula 2021.

Vučić: Mađarska uvijek može da računa na srpsko prijateljstvo

Big Portal

Vučić je zahvalio Orbanu na tome što uvijek otvoreno i iskreno zastupa interese Srbije. Poručio je da će Mađarska uvijek moći da računa na prijateljstvo Srbije.

Predsjednik Srbije je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa Viktorom Orbanom, rekao da je uloga Mađarske u regionu stabilizujuća.

  • Smatramo da je Srbija najveći prijatelj Mađarske, i vama hvala na tome, hvala na tome što imate vremena za zapadni Balkan, što razmišljate i politički i ekonomski, i hvala što uvijek dobijemo prostor i vrijeme u našoj agendi. To je stvar koju izuzetno cijenimo, uvijek ćemo da poštujemo i time ste svoju ulogu označili važnom na prostoru zapadnog Balkana – poručio je Vučić.

Predsjednik je zahvalio Mađarskoj i Orbanu na podršci putu Srbije u EU.

  • Mnogi govore da podržavaju to, ali malo ko to čini hrabro i otvoreno, spreman da i zbog Srbije pretrpi kritike, kao što to činite vi. Mi na tome možemo da budemo zahvalni i da kažemo da ćete uvijek moći da računate na srpsko prijateljstvo – napomenuo je predsjednik.

Zahvalio je i šefu mađarske diplomatije Peteru Sijartu, kome je uručio Orden srpske zastave prvog stepena.

  • Peter Sijarto uvijek i na svakoj međuvladinoj konferenciji Srbije i EU ne samo bio, već nedvosmisleno i jasno iskazivao da Srbija mora što preij da se pridruži EU, borio se za istinu, nije se stidio svog prijateljstva prema Srbiji i zahvalni smo mu na tome, zahvalni smo Orbanu što je vodio takvu politiku. Vjerujem i sigurni smo da je orden koji ste dobili samo jedan beočug u lancu našeg prijateljstva i svega što zajedno možemo da uradimo u ubudćnosti – naglasio je Vučić.

Dodao je da Sijarto ima posebne zasluge u razvijanju saradnje Srbije i Mađarske, napominjući da su odnosi dvije zemlje najbolji u istoriji.

Nakon Vučića, medijima se obratio i mađarski premijer Viktor Orban koji je govorio o tačkama njihovog današnjeg razgovora, koji se u najvećem dijelu odnosio na ekonomska pitanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare