Vučić: Ja se u taj rat ne mješam - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Ja se u taj rat ne mješam

Predsednik Srbije rekao uoči susreta sa češkim premijerom Andrejom Babišom da ne podržava ni jednu ni drugu stranu u češko-ruskom diplomatskom ratu.

Taj “rat”, podsetimo, izbio je zbog eksplozija magacina municije u Vrbjeticama na jugu Češke 2014. godine za koju Češka optužuje ruske agente GRU.

“Ja ne podržavam nijedan stav. Vi radite svoj posao, oni rade svoj posao. Mi smo suviše mali da nekome izražavamo podršku”, kazao je srpski predsednik u prigodnom intervjuu koji objavljuje tokom njegove posete u utorak i danas češki javni radio servis Radio Plus.

Češke 2014. godine koju je češka istraga sada povezala sa ruskim agentima GRU osumnjičenim za trovanje bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja 2018. godine a premijer Babiš sredinom aprila optužio Rusiju za teroristički napad i započeo uzajamno proterivanje diplomata.

“Nešto sam načuo, tražio sam od vašeg ambasadora da mi da neke informacije, dobio sam, nešto sam pročitao u novinama, ali ja nisam sudija. Ko sam ja da o tome nešto kažem. To je vaš zadatak da se s tim izborite, to je vaša zemlja”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije završava danas dvodnevnu posetu Češke razgovorima sa češkim premijerom Babišom, prema najavi kancelarije češkog premijera pre svega o ekonomskoj saradnji, zatim pitanjima Zapadnog Balkana i evrointegracije regiona i o borbi protiv pandemije kovid-19.

Danas objavljeno

Dodik: Njemačka spriječila kandidatski status, a Šolc poručuje da im vjerujemo

M.

SAD: Protesti u više država, zatvaraju se klinike za abortus

M.

“Odluka EU će dovesti do porobljavanja susjednih zemalja”

M.

Ostavite komentar