11. Maja 2022.

Vučić iz Brisela: “Srbija će ozbiljno odgovoriti”

Big Portal

Predsednik je komentarisao vest da će Priština sutra podneti zahtev za članstvo u Savetu evrope.

“Teško pitanje za nas. Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji celog regiona i na destabilizaciji Srbije. Večeras ću govoriti detaljnije o tome. Ako oni to urade, onda je jasno da za njih ne postoji ni Briselski ni Vašingtonski sporazum. Biće interesantno da vidimo ko će da podrži nešto tako. Mi ćemo odgovoriti ozbiljno i odgovorno i snažno štititi svoju zemlju”, rekao je predsednik.

Na pitanje novinara o novim pritiscima za uvođenje sankicija Rusiji, Vučić je jasno odgovorio da ćemo mi u skladu sa svojim interesima da donosimo odluke.

Takođe, predsednik je najavio da u danima pred nama očekujemo važne posete Srbiji i Beogradu.

Podsetimo, mediji su danas objavili da su iz Brisela stigle loše vesti za Srbiju i da se očekuje da će predsednik Srbije sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Takođe, na zvaničnom profilu predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavljena je fotografija sastanka sa u Briselu sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem, ali i sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare